FAQ/ Veelgestelde vragen

Valtraining zonder matten en kussens, is dat wel veilig?
Jazeker! Omdat we stapsgewijs de hoogte in werken heeft jouw lichaam alle tijd en ruimte om uit te vinden op welke zachte plekken het kan rollen en meebewegen. Combineer dat met een juiste begeleiding en je hebt alle veiligheid zelf in de hand. Zeker omdat je altijd zelf mag beslissen of je een volgende stap wilt zetten of niet.

Reflextraining; kan ik na 1 training dit gelijk toepassen tijdens paardrijden/fietsen etc.?
Hoewel ik regelmatig berichten ontvang van deelnemers die na 1 training zijn gevallen, waarbij hun reflexen goed reageerde, is het advies om dit te blijven oefenen. Reflextraining betekent herhalen, herhalen, herhalen. Tijdens de training krijg je praktische tips om dit gemakkelijk in je dagelijks leven te kunnen integreren. Je doet namelijk minimaal 2x per dag al iets wat je net even anders kunt doen om je reflexen te blijven trainen. Neem deel aan de training om uit te vinden wat dat precies is 😉.

Maar wat als ik bang ben om te vallen?
Dan is deze training voor jou. Naast de specifieke valtechniek leren we jouw lichaam en brein op een ontspannen en veilige manier dat een harde omgeving ook zacht kan aanvoelen. Dat creëert onbewust een grotere comfortzone en draagt bij aan het gevoel, en de kwaliteit van veiligheid.

Gaan we ook echt vallen? Ik wil niet gelijk van een hoogte!
Geen zorgen, dat bepaal je helemaal zelf. We beginnen met comfortabel worden op de vloer, waarna we de techniek en de hoogte stapsgewijs opbouwen. Bij elke nieuwe stap kun je zelf beslissen of je er al aan toe bent of niet. Zo heb je volledige controle over de opbouw en je gevoel van veiligheid.

Ik heb een blessure, kan ik dan wel meedoen?
Vraag voor aanvang van de training altijd medisch advies aan je huisarts of een medisch specialist. Binnen de training kunnen we met fysieke beperkingen rekening houden. En je hebt altijd zelf in de hand wat je wel en niet doet.